GRATIS VPN

gratis-vpn-tjänstGratis vpn kan vi börja med att säga att vi tycker är livsfarligt att använda, med tanke på att du skaffar dig en vpn-tjänst för att skydda dig. Även om du inte är ute efter att skydda din data, utan kanske för att få tillkomst till Amerikanska Netflix så kommer det inte heller att fungera. Detta är på grund utav att gratis vpn-tjänster är på tok för långsamma, då otroligt många går igenom en och samma server. det gör att du knappt kan använda dem för att surfa oftast, och det går riktigt segt att besöka vanliga svenska hemsidor. De gratis vpn-tjänster som finns har sin server oftast i något lågutvecklat land, som gör att det tar lååång tid för dig att koppla upp dig via deras gratis vpn-tunnel.

Vad är en gratis vpn-tjänster då?

Oftast handlar det om en app, eller programvara du kopplar upp dig emot innan du besöker den webbplats du har tänkt att besöka. Det du gör är att du först innan du besöker hemsidan du vill nå, går via deras server. Anledningen till att vi skriver deras server, är kort och gått att dem oftast bara har en enda server.

Skillnaden på gratis vpn-tjänster & betalad vpn-tjänst

Den största skillnaden på en gratis vpn-tjänst och en betalad vpn-tjänst är säkerhet, och även snabbhet. detta beror på att dem som erbjuder gratis vpn-tjänster har näst intill alltid bara en enda server, medan de betalda tjänsterna kan ha tusentals vpn-servers. Det gör att du inte krigar om bandbredd med tusentals andra på en och samma server, och gör att du kommer upp i helt andra hastigheter.

Med en gratis vpn kan du absolut inte besöka någon form av streaming site, eller någon annan form av hemsida med tung media. tjänster som Netflix och iptv tjänster kan du också glömma. utöver detta är säkerheten näst intill obefintlig oftast, vilket gör det extremt riskabelt att använda dem.

Varför finns det gratis vpn-klienter?

Som med så mycket annat så handlar det om pengar, vilket kanske inte är så uppenbart med tanke på att man tror det är en gratis vpn. Men någon vill naturligtvis tjäna pengar på all den trafiken som går via dennas servrar, och det kostar ju trots allt att driva en vpn-tjänst. Oftast sker detta via extremt störande reklam, och du får endast några mb per dag som du kan använda av deras bandbredd.

Finns det billiga vpn alternativ till gratis vpn-tjänster?

Vi tycker att ett betydligt bättre alternativ till gratis vpn-tjänster är att signa upp sig på en tre års plan hos NordVPN, som då endast kostar dig ca 20 kr i månaden. Du får över 70% rabatt, och du kan nu surfa säkert och snabbt. vill du bara testa först så kostar en månad dig ca 100 kr, och har du tänkt att använda din vpn för någon form av streaming tjänst så är det inget att fundera på. Se gärna vårat bäst i test av vpn-tjänsterna, där du kan se vilken tjänst vi anser vara bästa vpn.